Argentin tangó

Miami Argentin Tangó Klub Vácon átszervezés miatt szünetel.

Amennyiben érdekel az oktatás és értesítést kérsz a tangó órák kezdéséről, kérlek írj itt

  • Add meg kérlek a keresztneved
  • Írd meg itt és megkapom e-mailben!
  • Olyan címet adj meg kérlek, amit gyakran olvasol, hogy válaszolhassak...

Olyan sokat lehet a tangóról és a hozzá kapcsolódó táncos világról hallani. Akik kipróbálják vagy beleszeretnek, vagy azt érzik, hogy a stílus és a zene távol áll az ő világuktól. De ahhoz, hogy ez kiderüljön, egy ingyenes próbát mindenképp érdemes tenni. A tangótól sokan azért félnek, mert a tánc színpadi változata az argentin tangó show, látványos ugrásokkal és  lecsúszásokkal, spárgával díszített tánc. Azonban kezdő szinten ezek a figurák még nem szükségesek, de többnyire később is csak azoknak, akik fellépésre készülnek.
Díjmentes órajegy letöltés a csoportos órákra

Riport az argentin tangóról a Miami Tánciskolában

 

Tangós kérdezz-felelek

Milyen ruhában, cipőben jöjjek?

Cipő: puha talpú a legjobb ha a cipőorrhoz közeli talprész könnyen csúszik parkettán, kényelmes. A tanuláshoz a lányoknak nincs szükségük magas sarkúra, de ha van, akkor érdemes hozni, mert tartásjavító hatása van. Ruha: Sima utcai ruhában jön mindenki. Nincs dresscode, ezért a farmertől az elegánsig, a saját ízlésére bízzuk, hogy miben érzi jól magát.

Mennyi ideig tart?

Mindenkinél változó, hogy mit milyen gyorsan sajátít el. Ha igazán kitartóan jársz órákra és azon kívül is szorgalmasan gyakorolsz, akkor jellemzően fél-egy év után már rendelkezel azokkal az alapokkal, amikkel élvezni tudod a táncot pl. egy milongán – tangó táncesten. Mégis általában több év kell ahhoz, hogy azokat a virtuóz és látványos dolgokat is meg tudd szépen csinálni, amiket esetleg szeretnél. Mondjuk azt, hogy a tangó egy soha véget nem érő út… de foglakozások ideje csak 90 perc

Milyen korosztály lesz ott?

Érettebb gondolkodású huszonévesek, felnőttek, vagy esetleg nyugdíjasok is jönnek az órákra, de miután a csoport szabadon megnézhető, kipróbálható, ez úgyis kiderül személyesen.

Hol lehet majd használni?

A tanultak elsősorban tangó táncesteken, milongákon használhatóak, de igazából ha jól megtanultál tangózni, kreatívan – a kreativitás az argentin tangó egyik legfontosabb jellegzetessége szinte bármilyen élő vagy házibuli zenére használható.

Kinek ajánljuk?

Bárkinek, aki szeretne megtanulni egy nagyon változatos, érzelmes és kreatív, messzemenően improvizatív páros táncot. Vagy aki csak úgy érzi, hogy a tangó zene megmozgat benne valamit

Díjmentes órajegy letöltés a csoportos órákra

Az argentin tangó improvizatív jellegű tánc. Sok más tánccal és a színpadi show-val ellentétben nincs benne rögzített koreográfia, a férfi lépéseket vezet, amiket a nő követ. Lényege az intenzív egymásra figyelés, a táncoló pár összhangja, a zenében és mozgásban való elmélyedés.
A tangóban a legfontosabb a férfi által vezetett elegáns közös séta és erre épülnek rá az irányváltások, forgások és más virtuóz elemek.
Egy mai tipikus tangó est, ahol a kikapcsolódó emberek tangót táncolnak:

Tangó óra Vácon hétfőnként 19.45-21.15 óráig a Miami Tánciskolában
Az első táncórára letöltöm a díjmentes órajegyet

 

Díjmentes órajegy letöltés a csoportos órákra