Szenior örömtánc Vácon a Miami Tánciskolában

Baloghné Fodor Éva vezetésével hétfőnként 9.30-11.00 óráig tartjuk Szenior Örömtánc óráinkat

Jelenleg Éva szenior örömtánc órája szünetel, a járványügyi korlátozások teljes feloldása után folytatja a csoportos órákat.

Amennyiben érdekel a Szenior Jóga – ami most is működikkérlek kattints ide
Megnézem a jógát!

senior-örömtánc-oktatás-vácon-miami-tánciskola-szenior-tánc-baloghné-éva-fodor-500

Mi ez a Szenior Örömtánc?

A szenior tánc nagyban eltér a hagyományos társastáncoktól. Jelszava: zene, mozgás és agytorna egyben. Lényege: könnyen megtanulható lépések, kímélő mozgás. Nemcsak a fizikai erőnlétet, de a jobb és bal agyfélteke működését is segíti, fejleszti a koordinációs és koncentrációs készségeket.
Megtalálhatók itt a páros, ill. párcserés táncok, körtáncok, sortáncok , valamint ülőtáncok – ez utóbbiak egyben pihenésül is szolgálnak a táncok között.
A lépések sorrendjének megtanulása, begyakorlása kiváló agytorna, ezen kívül a társas kapcsolatokat is fejleszti, erősíti, mivel tánc közben figyelni kell az aktuális párra, illetve kör- és sortáncnál a szomszédos táncosokra is.
Nagy előnye, hogy sem partnerre, sem előzetes tánctudásra nincs szükség – ezen kívül biztosított a folyamatos bekapcsolódási lehetőség, mivel az új táncok megtanulása mellett minden foglalkozáson ismételjük, gyakoroljuk a régebbi táncokat is.

 

Hány éves kortól és kiknek tartjuk?

Jellemzően hölgyek járnak a csoportba és a nyugdíjas korhoz közel, de inkább már azon túl. Ezért is kerül délelőtti időpontra az óra. Természetesen az urakat is várjuk szeretettel, hiszen a tánc jellege páros. Aki szeretné a saját szemével is látni, hogy történik egy óra, milyen zenék és táncok vannak nálunk, be lehet ülni és csak megnézni egy foglalkozást.

Milyen ruha cipő kell hozzá?

Puha talpú kényelmes cipőt javaslunk, az utcai cipőt kérjük mindig vegyék át.
Ruhában is a kényelmes egyszerű ruházatot javasoljuk. Van lehetőség átöltözni, de a legtöbb táncosunk már eleve olyan ruhában jön, ami a tánchoz is megfelelő. Ezek a táncok nem olyan fárasztóak, komolyan nem izzadunk le. Ennek ellenére vizet, kis törülközőt többen is hoznak órára.

Hogyan néz ki egy óra?

Egy kis ízelítő az egyik óra anyagából. További videók a csoport facebook oldalán.

Mennyibe kerül?

600 ft/alkalom a másfél órás foglalkozás. A fizetés óradíjas rendszerben működik, nincs táncbérlet. Az óradíjat a foglalkozásokon lehet befizetni Évánál.

Milyen gyakran vannak az órák és hogyan lehet beiratkozni?

Minden héten egyszer másfél órában hétfőnként 9.30-11.00 óráig. A táncok tematikáját úgy állítottuk össze, hogy aki egy-egy táncórán nem tud részt venni, ő se maradjon le, hiszen minden alkalommal, az új táncok tanulása mellett, ismételjük a régieket is. Ennek ellenére a legtöbb táncosunk igyekszik úgy szervezni a hetét, hogy minden órán részt tudjon venni.
Beiratkozás bármelyik hétfőn a táncóra időpontjában Évánál 9.30-11.00 óráig
A foglalkozásokat pontosan 9.30-kor kezdjük!

Eddig ilyenről nem is hallottam, mi ennek a története?

A Szenior Örömtánc Magyarországon új mozgásforma, csak néhány éve működik.
Több európai országban pl. Ausztria, Németország, Olaszország, Franciaország már évtizedek óta virágzik, sőt, megalapították a Szeniortánc Világszövetséget is, melynek jelenleg 14 tagországa van. Természetesen mi, magyarok is szeretnénk bekapcsolódni a közeljövőben.

Maga a tánc Németországból indult, kb. 40 évvel ezelőtt, Ilse Tutt táncpedagógus kezdeményezésére, akit a 80 éves anyósa kért meg, segítsen kifejleszteni olyan koreográfiákat, melyek megfelelnek az idősebb korosztály igényeinek, fizikai-szellemi képességeinek.

Magyarországon sokáig egyetlen oktatója volt a Szenior Örömtáncnak, Csirmaz Szilvia, aki Ausztriában szerezte képesítését és Budapesten, a belvárosban tart foglalkozásokat nyugdíjasoknak.
Én is az ő tanítványa vagyok, immár több éve.

senior-örömtánc-oktatás-vácon-miami-tánciskola-szenior-tánc-baloghné-éva

2017 áprilisában elvégeztem a Magyarországon először megszervezett, osztrák oktatók által tartott szeniortánc-oktatói képzést, így már hivatalosan is, oklevéllel rendelkező, szeniortánc-oktató vagyok.

2015-ben szerveztem meg első szenior tánc-csoportomat Veresegyházon, ami azóta is aktívan működik: heti rendszerességgel vannak foglalkozásaink, rendszeresen járunk nyilvános fellépésekre, szereplésekre. Ezen kívül tartok szenior tánc-órákat Budapesten a belvárosban és Újpesten is.

Nem ezt az órát kerested? Nézz körül az órarendben, hátha találsz olyat, ami jobban tetszik!

Maradt még pár kérdésem, szeretnék írni Évának

  • Add meg kérlek a keresztneved
  • Írd meg itt és megkapom e-mailben!
  • Olyan címet adj meg kérlek, amit gyakran olvasol, hogy válaszolhassak...