Tánctanulás

A félelmek általában az ajtóig tartanak

a tánciskola mennyország vagy pokol?

A tánccal kapcsolatban majdnem annyi félelemmel találkozom, mintha extrém sport lenne …

Bárcsak lenne lehetőségem arra, hogy belelássak azoknak a gondolataiba, akik most még csak fontolgatják, hogy milyen jó lenne kipróbálni egy Rocky vagy Salsa tánctanfolyamot. Vajon hogyan beszélik le magukat arról, hogy egy ilyen terv vagy álom megvalósuljon?

Sejtéseim vannak a félelmekről, de konkrétumokat nem tudok

Amiről időnként szó kerül azokkal, akik végül is eljutnak a táncterem ajtajáig, ott leggyakrabban az életkor – jellemzően a túl idős vagyok – a ritmusérzék, a testsúly vagy az egész kinézet, és partner hiánya az oka. Illetve azoknál akik kapcsolatban élnek a partner távolságtartása az egész „intézménytől”, mint tánciskola. Hiszen valóban furcsa helyzet áll elő, ha egy 38 éves csinos hölgy a férje nélkül iratkozik be egy tánciskolába, mert a párját eddig nem sikerült rávenni arra, hogy táncoljon vele.

Sok férfi nem is gondol bele, hogy mekkora értéke van egy ilyen „önfeláldozásnak”. Nincs az a méretű rózsa csokor, ami annyit érne egy nő szemében, mint egy ilyen lovagias tett.

azok a lányok boldogabbak, akiket táncolni visz a párjuk

A virág természetesen rendben van, de hiszem és vallom, hogy a lelke mélyén minden nő szeretné, ha a párja táncba vinné és szórakoztatná.
Egyetértek a gondolattal, ahogyan a híres filmben / The Counselor – A jogász / mondja Javier Bardem, ” a nőkkel mindent meg lehet tenni, ha az ember nem untatja őket”

Mi lenne a megoldás?

Nem kell sokat gondolkodni rajta, el kell kezdeni a táncot!

A túl sok mérlegelés döntés képtelenné teszi az embert, ahogyan a 80 gombos távirányítón nehéz csatornát váltani, itt sem szabad feltételezésekbe menni. A tánc gyakorlatias műfaj. Amikor a saját szemével lát az ember egy élő, nem Photo Shopolt tánccsoportot, amikor lehull a lepel, akkor kerül a helyére a valóság, vagy ahogy Weiser István barátom mondaná, ott ér össze a gumi és az aszfalt.

A táncnak nem kell örök hűséget esküdni, a kedvezményes kipróbálási lehetőség mindig kockázatmentessé teszi a dolgot. Ha már ott van fejben az elhatározásnak csak a csírája is, akkor a tettek mezejére kell lépni és eljönni a legszimpatikusabb órára.

Órarend részletesen

Díjmentes órajegy letöltés a csoportos órákra

A csokor azoké, akik most úgy döntenek, hogy ennek nekivágunk!

rozsacsokor-miami-tanciskola-vac

 

Igar Tibor
Akik először hallják, hogy soha senki nem táncolt, de még nem is sportolt versenyszerűen a családomban, szinte el sem hiszik.  10 év aktív versenytáncolás, közel 100 táncverseny, 6 szori táncpartner váltás után indult el a Miami Tánciskola 2000-ben Vácon. Akkor is és most is szívem-lelkem van benne, hogy itt ne csak a mozgásról szóljanak az órák, hanem mindazok a felnőttek és gyerekek akik kipróbálnak minket, egy szerető, elfogadó közösségbe kerüljenek.