Aktuális

Februári új kezdő tanfolyamok

Keddenként 17.30 órától kezdő Bachata tanfolyam Marx Tomival

Csütörtökön 19.00 órától kezdő Latintáncok Takács Bettivel

Ez most egy vagy két tanfolyam?

Két egymástól független tanfolyam, két oktatóval. Természetesen, ha mind a két nap a kedd és a csütörtök is szabad és szeretnél mindkettőn részt venni, erre lesz egy kedvezményes ajánlatunk.

Mi a különbség közöttük?

A Bachata csak egy tánc típussal foglalkozó tanfolyam. A jellege olyan, mintha rocky vagy salsa tanfolyamot indítanánk. Egy tánc alaposan, részletesen, ezért sokkal hamarabb érünk el eredményt mint egy sok táncból álló tanfolyam esetén.

A Latin tánctanfolyam több latin tánc alaplépésével ismertet meg. Cha cha cha, szamba, rumba, jive, salsa, mambó. Ennek a tanfolyamnak az előnye a változatosság, több zenei stílus, a lassútól a gyorsig terjedő tempóváltások, színes mint egy brazil karnevál.

Díjmentes órajegy letöltés a csoportos órákra

Kacérkodtál már a gondolattal, hogy jó lenne megtanulni szépen táncolni és jól esne egy kis szórakozás hétköznap az egész napi hajtás után?

A tanfolyam kezdő szintről indul, teljesen az alapoktól. Ha tudod merre van az előre, hátra, bal és jobb, ennél több nem is kell. Ez nem az X-faktor válogatója, nem a tehetségeket keressük. Kikapcsolódást és szórakozást ajánlunk tánccal és mozgással.

Bachata, erről eddig semmit sem hallottam, mi ez?

A bachata egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú latin zenei stílus. Az eredetileg a Dominikai Köztársaságból származó gitárzene a merengue-vel karöltve mára a salsa klubok közkedvelt kiegészítő táncává fejlődött. Népszerűségét az egyszerű, könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti, habár a lépéseket kísérő csípő és testmunka elsajátítása hosszas gyakorlást igényel. 2002-től bekerült az autentikus latin táncversenyek versenyezhető kategóriái közé, amelynek hatására a bachata gyors fejlődésnek indult. A romantikus hangulatú bachata a salsa táncos bulik kísérőműfajaként mára már az egész világot meghódította.
Forrás: Wikipédia

Egy kis bemutató videó a bachata alaplépéséről ( a videó angol, de mi természetesen magyarul fogunk tanítani)

Annak ellenére, hogy ez két külön tanfolyam, van bennük egy csomó közös, ezek a kérdések kövezkeznek most

Egyedül is lehet jönni vagy párt kell hozni mindenképpen?

Más is jelentkezik pár nélkül. Jellemzően a hölgyek gondolják, azt, hogy nem lesz párjuk. Bevált módszerünk, hogy azoknak a fiúknak, uraknak, akik már járnak hozzánk a középhaladó csoportba szólunk, hogy jöjjenek a lányokkal, hölgyekkel táncolni, akik pár nélkül érkeznek. Ezért nagy segítség az előre jelentkezés, valamint az, ha v.ki jelzi, hogy ő pár nélkül érkezik.
Párban pedig egyszerű a dolog. Akivel érkezel, vele fogsz táncolni, nincs csere-bere a párok között.

Hányan lesznek?

Az előzetes jelentkezések alapján kb. 20 fő

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A próba óra után szabadon lehet dönteni a folytatási lehetőségekről. Akinek a folyamatos, minden órán történő részvétel nehezen megoldható, a csúsztatós 6 hetes bérletet javasoljuk.

4 táncórára szóló 4 hetes, folyamatos bérlet: 5.500 ft/fő (1.375/óra)
4 táncórára szóló 6 hétig érvényes csúsztatós bérlet: 6.500 ft/fő (1.625/óra)
alkalmi órajegy: 1.900 ft
A bérletek nem havi bérletek, érvényességük kezdete a vásárlás napja és innen indul a 4 vagy 6 hetes érvényességi idő.
A bérletek közötti váltás bármikor lehetséges, azaz nem kell ugyanazt a típusú bérletet vásárolni állandóan. Amennyiben tudod, hogy a következő 4 héten nem lesz gond a táncórai időpontokkal, érdemes az olcsóbb, folyamatos bérletet választani. Azonban, ha a következő időszak bizonytalan, a csúsztatós bérlettel biztosra mész, itt ugyanis nem veszik el a foglalkozás díja, hanem tovább csúsztatható.

Kedvezmény ha mindkét tanfolyamon részt veszel

-1000 ft kedvezmény bérletenként, ahhoz képest mintha külön-külön vennéd meg
8 táncórára szóló 4 hetes, folyamatos bérlet: 10.000 ft/fő (1.250/óra)
8 táncórára szóló 6 hétig érvényes csúsztatós bérlet: 12.000 ft/fő (1.500/óra)

Díjmentes órajegy letöltés a csoportos órákra

Mennyi ideig tart?

Az alapok megtanulása kb. 8-10 hét, ennek ellenére a tanfolyamot úgy állítjuk össze, hogy nincs fix befejezési idő. Ennek az oka, hogy a tanfolyam egy rövid idő után jól összeszokott csapattá alakul, akik már nem is az újabb táncokért járnak, hanem a vidám és jókedvű társaság miatt.

A foglakozások ideje 60 perc és a vége 5 perc adminisztráció.

Milyen korosztály lesz ott?

Ezt 100%-ban nem tudjuk előre megmondani, csak azt, hogy kik azok, akik biztosan nem. Nincsenek gyerekek és nyugdíjasok. Érettebb gondolkodású huszonévesek és fiatalos felnőttek jönnek az órákra, de miután a csoport szabadon megnézhető, kipróbálható, ez úgyis kiderül személyesen.

Hol lesz a tanfolyam?

Miami Tánciskola, Reménység ház, Vác, dr. Csányi L. krt. 58. I. emeleti táncterem
Kép a teremről

Milyen ruhában, cipőben jöjjek?

Cipő: puha talpú, kényelmes, tiszta váltócipőt kérünk. Csizmában, papucsban nem javasolt a tánctanulás. A tanuláshoz a lányoknak nincs szükségük magas sarkúra, azt a táncestekre érdemes felvenni.
Ruha: sima utcai ruhában jön mindenki. Nincs dresscode, ezért a farmertől az elegánsig, a saját ízlésére bízzuk, hogy miben érzi jól magát.

Díjmentes órajegy letöltés a csoportos órákra

Ok, ez mind klassz, de nekem még lenne kérdésem. Irj itt és pár órán belül válaszolunk.

  • Add meg kérlek a keresztneved
  • Írd meg itt és megkapom e-mailben!
  • Olyan címet adj meg kérlek, amit gyakran olvasol, hogy válaszolhassak...

Találkozzunk a táncórán!

 

Igar Tibor
Akik először hallják, hogy soha senki nem táncolt, de még nem is sportolt versenyszerűen a családomban, szinte el sem hiszik.  10 év aktív versenytáncolás, közel 100 táncverseny, 6 szori táncpartner váltás után indult el a Miami Tánciskola 2000-ben Vácon. Akkor is és most is szívem-lelkem van benne, hogy itt ne csak a mozgásról szóljanak az órák, hanem mindazok a felnőttek és gyerekek akik kipróbálnak minket, egy szerető, elfogadó közösségbe kerüljenek.