Ceremóniamester esküvőre

Ceremóniamester, vőfély, esküvői moderátor, az az ember aki irányítja a násznépet, beszél ha kell, csöndben marad amikor már buliznak a vendégek.

A statisztikák szerint egy fénykép alapján sokan 5 másodperc alatt eldöntik, hogy az az ember akit meglátnak megfelelő az ő esküvőjükre, vagy teljesen kizárt, hogy ő legyen az esküvő koordinátora.

Legyünk akkor gyorsan túl azon a kritikus 5 másodpercen.

igar-tibor-ceremoniamester

Az, hogy már itt tartasz az olvasásban biztató jelnek tekintem és köszönöm!

Nem kezdek bele a ceremóniamester és a vőfély közötti különbségbe, azt 1001 helyen el lehet olvasni a neten.

Én ceremóniamesterként élek és gondolkodom, a népi jelleg olyan távol áll tőlem mint a csárdás és az angol keringő. Apropó ha már táncnál tartunk. Amikor nem esküvőn vagyok, a tánciskola a másik életem. Tánctanárként kezdtem jegyespárokkal foglalkozni, majd részben az ő tanácsukra, részben pedig, mert tényleg szerelmes lettem az esküvők hangulatába kezdtem ceremóniamesterként is dolgozni az esküvőn.

Hiszen a jó esküvő elsősorban jól sikerült lagzit jelent, azt pedig azon látjuk, hogy mindenki bulizik, táncol a bátrabbak pedig legszívesebben felmennének az asztal tetejére is mulatni. Amit persze nem hagyunk, mert akkor többnyire elszabadul a pokol és erre semmi szükség. Az esküvők gyenge pontja pedig a vacsora utáni rész, amikor az lenne a legjobb, ha mindenki felállna a sütis tányér mellől és egyből bekapcsolódna a táncba, amikor azt a jegyespár jelzi. Viszont ez legtöbbször nem így történik.

Még a csodálatosan összeállított nyitótánc sem garancia arra, hogy a vendégek kiskosztümöt, zakót hátrahagyva azonnal a parkettra siessenek és táncoljanak. Itt van a legnagyobb szükség a tánchoz is értő ceremóniamesterre. Természetesen tánctanításról szó sem lehet, de két dolog van, amit ha jól csinálunk, azonnal tele lesz a tánctér.
1. Senki sem szeret akkor táncolni, amikor még kevesen vannak. Erre van egy egyszerű, de tökéletes módszerem, amivel 2 perc alatt mindenki a táncparkettre kerül.
2. A táncolás második gyenge pontja a férfiak. A lányok 95%-a szeret táncolni, fiúknak ez jó ha 30%. Én biztosan merem állítani, hogy a férfiak 80%-át beleviszem a táncba. A maradék 20% sajnos „be van oltva tánc ellen” ők azok, akik még a saját esküvőjükön sem táncoltak, de a 80% nekünk már nagyon jó, elindult a buli, táncolnak a vendégek!