Aktuális

A Salsa eredete

Miért ilyen népszerű ez a salsa?

A Salsa – a ritmus és szenvedély egyik  legjobb kombinációja a mai táncok között! Ha valaha is kíváncsi voltál, hogy honnan ered ez a forró latin tánc, és mi teszi olyan különlegessé, akkor most megosztjuk veled a Salsa világát, amelyekkel nem csak klubokban, de akár az otthonodban is táncolhatsz!

A Salsa eredete izgalmas körülmények között bontakozott ki. A 20. század elején a latin kultúra és zene egymásba fonódott New York városában, ahol kubai, portorikói és más karibi bevándorlók találkoztak. Az eredmény egy vibráló, ritmikus zene lett, amely szenvedélyesen ötvözte a kubai son és a rumba dallamait a jazz és a soul hatásokkal. Ebből a kulturális találkozásból született a Salsa zenéje.

A Salsa tánc és a zene szorosan összefonódik, és mindkettő elbűvöli az embereket a világ minden tájáról. Számos híres zenész, mint például Celia Cruz, Tito Puente és Marc Anthony hozzájárultak a Salsa hírnevéhez a világ minden táján. Ezek az előadók szenvedélyesen közvetítik a zene és a tánc örömét.

A Salsa tánc népszerűségét az alábbi tényezők is segítik:

  • Kicsi a tánc helyigénye, így akár kisebb klubokban is táncolható.
  • A Salsa zenét folyamatosan és sokféle stílusban készítik, így mindig van friss zenei utánpótlás.
  • Tanulás szempontjából sokkal könnyebb, mint a versenytáncok, így akár kezdőként is belekóstolhatsz a Salsába.
  • Az alapok rendkívül egyszerűek és gyorsan elsajátíthatók, így bárki könnyedén belekezdhet.
  • Salsa party-k és események rendszeresen szerveződnek, így mindig van lehetőség a táncolásra és az új emberek megismerésére.
  • A Salsa nem ismer korhatárokat – fiatalok és idősebb generációk is élvezhetik a tánc örömét.
  • Nem kell pár, hogy elkezdd a Salsat, mivel a folyamatos párcseréknek köszönhetően mindenkinek lehetősége van párban táncolni.

A Salsa az élet örömét és a ritmus varázsát hozza el mindenki számára. Egy kis időutazás a nyaralások és a vidám élet helyére. Így ha eddig csak nézted, hogy mások hogyan táncolnak, most már tudd, hogy bármikor elkezdheted magad is megélni ezt az életigenlő, szenvedélyes táncot. Vedd fel a ritmust, és hagyd, hogy a Salsa belépjen a mindennapjaidba!

Várunk az új kezdő tanfolyamra!

Érdekel a tánctanfolyam?

Itt találsz mindent részletesen

Kérdésed van?

Írj itt és pár órán belül jön a válasz!

  • Add meg kérlek a keresztneved
  • Írd meg itt és megkapom e-mailben!
  • Olyan címet adj meg kérlek, amit gyakran olvasol, hogy válaszolhassak...

Baila Conmigo – Táncolj velünk!

 

Igar Tibor
Akik először hallják, hogy soha senki nem táncolt, de még nem is sportolt versenyszerűen a családomban, szinte el sem hiszik.  10 év aktív versenytáncolás, közel 100 táncverseny, 6 szori táncpartner váltás után indult el a Miami Tánciskola 2000-ben Vácon. Akkor is és most is szívem-lelkem van benne, hogy itt ne csak a mozgásról szóljanak az órák, hanem mindazok a felnőttek és gyerekek akik kipróbálnak minket, egy szerető, elfogadó közösségbe kerüljenek.