Aktuális

Honnan származik a Samba és miért ilyen népszerű?

A samba tánc az afrikai gyökerekkel rendelkező, lenyűgöző táncművészet

Amely kifejezi a brazil kultúra vibráló élénkségét és szenvedélyét. Eredete visszavezethető az afrikai rítusokra és ünnepekre, amelyeket a rabszolgák hoztak Brazíliába az ősi időkben. A samba a brazil kultúra egyik legfontosabb része lett, és a riói karnevál színpadán vált igazán híressé.

A samba két fő formában létezik: van egyéni samba, amelyben a táncosok egyedül mutathatják be ügyességüket és ritmusérzéküket, valamint páros samba, ahol két táncos közösen ad elő lenyűgöző mozdulatokat. Mindkét forma gyönyörűen kifejezi a táncolók érzéseit és kreativitását.

A samba táncnak számos stílusa van, beleértve a tradicionális sambát és a modern sambát is, amelyek különböző technikákat és mozdulatokat alkalmaznak. A táncosok gyakran versenyeken vesznek részt, ahol megmérettethetik magukat, és a legkiválóbbak díjazásban részesülnek.

A riói karnevál az esemény, ahol a samba tánc valódi csillagokra emelkedik. A különböző samba iskolák versenyeznek, hogy bemutathassák lenyűgöző táncukat és jelmezeiket. A karnevál idején az egész világ figyelme a samba és a brazil kultúra felé fordul, és a samba zenével és táncokkal ünneplik a boldogságot és az életet.

A samba tánc kultúrája és hagyományai mélyen gyökereznek Brazíliában, és a tánc öröme és energiája az emberek szívét szerte a világon megérinti. Ez a tánc egy valódi művészi kifejezés a szenvedélyről és az életről, amelyet mindenki élvezhet és megünnepelhet.

A sambát a kezdő latintáncok tanfolyamon belül tartjuk, önálló samba kurzust csak táncmaraton formájában tartjuk.
Kifejezetten egyszerű elkezdeni és azok is élvezhetik a zene lüktetését, akik már elmúltak 40 évesek

Várunk az órára!

Kérdésed van? Csatlakoznál hozzánk? Írj itt Tibinek!

  • Add meg kérlek a keresztneved
  • Írd meg itt és megkapom e-mailben!
  • Olyan címet adj meg kérlek, amit gyakran olvasol, hogy válaszolhassak...

 

Igar Tibor
Akik először hallják, hogy soha senki nem táncolt, de még nem is sportolt versenyszerűen a családomban, szinte el sem hiszik.  10 év aktív versenytáncolás, közel 100 táncverseny, 6 szori táncpartner váltás után indult el a Miami Tánciskola 2000-ben Vácon. Akkor is és most is szívem-lelkem van benne, hogy itt ne csak a mozgásról szóljanak az órák, hanem mindazok a felnőttek és gyerekek akik kipróbálnak minket, egy szerető, elfogadó közösségbe kerüljenek.